plaatjeDe eigen woonplek:
Wanneer een mens innerlijk om wat voor reden uit balans is, geeft een gestructureerde opgeruimde omgeving met mooie plekken veel steun.
Hierin kan binnenshuis voorzien worden maar ook in de directe buitenomgeving. De tuin of op het balkon. Een mooie plant, huisdier, een bos bloemen of bloemstuk kan rustgevend en kalmerend werken.
Het volgen van de groeiprocessen en door middel van verzorging en begeleiding, geeft een groot gevoel van verbinding en voldoening. We volgen dan delen van het proces zoals ontkiemen; groei, bloei, tot zaad komen en het afsterven Het helpt je om in het heden en bij jezelf te kunnen thuis raken en weer in balans te komen.
Ik maak bij je thuis een realistisch en praktisch plan na je vragen en wensen geĆÆnventariseerd te hebben. Misschien heb je al jarenlang een niet uitgevoerd idee om groen en leven in je woonomgeving te brengen en kan ik je begeleiden om dit met beschikbare financiĆ«le middelen te realiseren. Het is vooral belangrijk dat je dit voor een deel zelf kunt aanbrengen en verzorgen.