Huisdieren en kleinvee:

Het leren omgaan en verzorgen van dieren kan ook een helende en rustgevende werking geven. Vooral voor kinderen kan het contact hiermee troostgevend zijn.

Kinderen die moeilijk contact maken, kunnen dit vaak wel met een huisdier. In een coachende en stimulerende begeleiding is dit om te vormen naar contact met leeftijdsgenootjes en lukt het om een vertrouwensrelatie op te bouwen met volwassenen.

We kunnen locaties bezoeken zoals een kinderboerderij, de manege of werken met mijn eigen huisdieren. Ook kan ik je adviseren om een goede keuze te maken wanneer je overweegt zelf een huisdier aan te schaffen.

Soms roepen huisdieren en boerderijdieren in de ontmoeting paniekgevoelens op. Dit te moeten ondergaan kan op den duur heel frustrerend werken en ook lastig zijn wanneer het een probleem wordt in het sociale leven. Als je niet meer bij mensen op bezoek durft vanwege de bedreigende hond of opdringerige kat. Haar- en huidschilferallergie voor deze dieren is eigenlijk de meest extreme vorm van afkeer. Middels een milde dwang tijdens een periode van gewenning kan deze angst en afkeer overwonnen worden en zal de hele persoonlijkheid hieraan kunnen groeien. Ik heb ervaring op mogen doen met het begeleiden van mensen om meer vertrouwd met dieren te worden. Regelmatig komt het voor dat opeenvolgende generaties er last van hebben. Dan is het goed om dit patroon te doorbreken. Het buiten ontmoeten van de dieren kan de allergische verschijnselen verminderen en gewenning is dan mogelijk.

De locatie zoeken we in overleg.